Граждански форум

Как да публикуваме ...
 
Уведомление
Изчистване на всички

Как да публикуваме статия в основния сайт

1 Съобщения
1 Потребители
2 Likes
716 Показвания
1
Инициатор

Ако желаете да публикувате авторски материал в основния сайт, тук е мястото да се запознаете с техническите изисквания и да получите конкретни съвети за оформлението на статията.

1 Отговори
1
Инициатор

Първото формално изискване е да имате регистрация в сайта, или във форума (което е едно и също).

За да получите статус на Автор, трябва да изпратите вашия "кандидатски" материал чрез платформата на trun.bg и ако редакторите сметнат, че той е подходящ за основния сайт, ще бъдете "произведен" от обикновен Участник, в Автор - което ви дава достъп до съответните инструменти за публикуване в сайта.

При влизане в сайта ще се появи допълнително горно меню. Отваряте +Създаване и избирате Публикация. При първо влизане в центъра ще се появят помощни уводни прозорци, които отстранявате.

Въвеждате Заглавието на материала и поставяте вашия текст отдолу. В него може да "внедрявате" изображения, Ютюб видео, таблици и всичко, което ви предоставя лявата лента с инструменти.

В дясната лента имате два таба - публикация и блок. В таба за публикацията избирате подходяща категория за вашия материал, добавяте етикети (тагове) с Enter или избирате от показващите се отдолу, докато пишете.

Под полето за Етикети ЗАДЪЛЖИТЕЛНО избирате Изображение за вашата публикация. Това ще ви отведе в библиотеката с файлове, където може да изберете подходящо изображение или да качите ваши картинки от компютъра, от клипборд или директно от интернет. Най-лесният начин е с ляв клавиш на мишката да копирате картинката в интернет, да отидете в Библиотеката и да Качите изображение, при което картинката ще се появи на първо място като елемент от клипборда. Изображения от интернет могат да се въвеждат и директно в текста и при записване на публикацията като чернова те ще се появят в Библиотеката, откъдето съответно може да ги изберете като водещо Изображение на статията.

Избирате статус на статията - дали да е публична, лична или паролизирана и определяте дата за публикуване - Незабавно или отложено в определен ден и час.

Ако сте решили да използвате някой от многочислените готови блокове, тяхното оформление става в таба Блок в дясната лента.

Натискате бутона Публикувай и сте готови.

В случай че не желаете да се регистрирате, може също да използвате канала за свободно публикуване на tran.bg.news

Сподели: